Wijngilde verkiezing ‘Beste huiswijn van de Bergenese horeca’

Nederlands Wijngilde – Commanderie de la Montagne

Afgelopen dinsdag 8 oktober was het weer zo ver; een bijeenkomst met het Nederlands wijngilde Bergen – Commanderie de la Montagne. Elke tweede dinsdag van de maand komen wij met een fijn gezelschap – zo’n 25 man en vrouw – bijeen om een thema wijn te gaan proeven. Dit keer een iets ander concept: een verkiezing van de beste huiswijn van Bergen!

“Wijngilde verkiezing ‘Beste huiswijn van de Bergenese horeca’” verder lezen

English Champagne.. Wait, what?

Wanneer je aan Engeland denkt zal je (waarschijnlijk) niet meteen denken aan Engelse wijnen. Misschien denk je aan veel regen, oranje mensen en bijvoorbeeld haggis? Mooie landschappen, loch’s en rode dubbeldekkers. Goed, nu spreek ik misschien een beetje voor mijzelf, maar wat nou als ik je vertel dat Engeland als wijnland eigenlijk wél het noemen waard is? Nee, nee, val nu niet van je stoel en hijs je broek maar weer op! Ik zal het even toelichten…

“English Champagne.. Wait, what?” verder lezen

NWG voorjaarsdag, iemand?

En nu hoor ik jou denken: NWG? Ik geloof dat wanneer ik ‘Nederlandse Wijngilde’ zeg het niet heel veel duidelijker voor je wordt, dus laat het mij vooral even uitleggen! De Nederlandse Wijngilde is een groep mensen verspreid over meerdere afdelingen door heel Nederland, welke één keer per maand met hun afdeling samenkomen om een proefavond te houden. Dit zijn hobbyisten, professionals en kenners, maar vooral échte wijnliefhebbers. Niks moeilijke woorden of snobistische (is dat een woord?) uitspraken, maar gewoon eerlijk zeggen wat je er van vindt, of je nou vinoloog, weinakedemier of tandarts bent, iedereen heeft een even harde stem.

“NWG voorjaarsdag, iemand?” verder lezen