Over

En dan kom je op het punt dat je jezelf gaat voorstellen. Lynn van Wonderen is de naam, woonachtig in Alkmaar en gek van wijn. Niet alleen van wijn hoor.. Ik maak ook muziek (basgitaar, gitaar, ukelele) en de keuken is mij ook niet vreemd.  

Mijn passie ligt in de gastvrijheid. Toen ik op mijn 15de in de horeca begon had ik dit nog niet bedacht hoor.. Maar ja, je weet nooit hoe het loopt! Als verlegen meisje werd ik maar gewoon even aan tafel gezet, in het diepe gooien noemen ze dat. Trillende handjes en met een plateau lopen maakte zo’n avond toch wel erg spannend, maar na een tijdje begon het mij toch wel te liggen, go Lynn! Zo goed zelfs dat ik de weg vervolgde naar de horeca-school, Hospitality management.

Dan is toch de vraag waar de wijn in kwam zetten, niet? Italiaanse wijnen wekten als eerste mijn interesse: het restaurant waar ik werkte had erg mooie staan en omdat de focus lag op wijn-spijs heb ik er ook veel van geleerd. Op school kon ik vervolgens SDEN 2 (wijnoorkonde) halen en toen was het hek van de dam. SDEN 3 (wijnbrevet) volgde toen ik fulltime in de horeca werkte en tijdens mijn werk als Event Manager heb ik de stap naar WSET 3 gemaakt. Wat was dat leuk zeg, alles in het Engels en de focus op de ‘Systematic Approach to Tasting’ (SAT). Ontzettend veel geleerd.

En toen..

Van hobby naar bedrijf, dat is toch een droom die uitkomt? Na mijn werk in de horeca en als Event Manager bleef er toch iets kriebelen. Kan ik dat zelf niet ook? Af en toe als wijnadviseur bijklussen in supermarkten en kleine evenementen organiseren is leuk, maar kan dat niet groter? Na veel wikken en wegen toch maar de stap genomen, inschrijven! Nu ben ik hier; wijnadviseur en evenementenorganisator, een combi van mijn twee passies. Anderen helpen, een leuke avond bezorgen, alles met gastvrijheid hoog in het vaandel.


Some of Lynn is een initiatief van Lynn van Wonderen. Wij brengen graag wijnproeverijen en wijnadvies – toegankelijk – bij jullie thuis! Wijnproeverij in Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard en tevens vinden jullie onze wijnproeverijen in heel Noord-Holland! Naast wijnproeverijen houden wij ons bezig met evenementenorganisatie, wijnuitjes en assistentie op evenementen.

Meer informatie over wat Some of Lynn voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op of kijk verder bij wijnproeverijen!